Covid-19

Coronavirus: update hervatten werkzaamheden praktijk YBRON

Update: woensdag 03 maart 2021
Verwijzing informatie Rijksoverheid: Nieuwsbericht | 06-05-2020 | 19:30
Contactberoepen

Het uitoefenen van de meeste contactberoepen is per 3 maart weer toegestaan. De medewerkers nemen algemene hygiëne-maatregelen in acht. Zij werken op basis van reservering en doen een ‘check vooraf’ met klanten om in te schatten of het bezoek een risico vormt voor de gezondheid van de medewerkers en andere klanten.
Het gaat om de volgende groepen contactberoepen: (para-)medische beroepen, en ook alternatieve geneeswijzen, persoonlijke verzorging (kapper, pedicure), en rijinstructeurs.
Algemene hygiëne
In mijn praktijk zijn algemene hygiëne maatregelen al standaard doorgevoerd. Bij elke massage wordt standaard al het wasgoed na elke behandeling vervangen door nieuw schoon wasgoed. De wachtkamer alsmede in het toilet zullen worden voorzien van extra reinigingsdoekjes, in de praktijk zal desinfecterende handenalcohol aanwezig zijn.
Overeenkomstig overheidshalve is het gebruik van een zogenaamd mondkapje niet voorgeschreven. Conform deze richtlijn zal ik deze dan ook zelf niet standaard dragen. Als het nodig is, maak ik gebruik van een mondkapje. Indien u wel de voorkeur heeft voor een dragen van een mondkapje, laat het even vooraf aan de behandeling weten.
Consult: mijn praktijk streeft naar papierloos werken & digitale facturering, consult graag voldoen per overschrijving na de behandeling, binnen 7 werkdagen.
Reservering
Zoals u van mij gewend bent werk in enkel op basis van afspraak, niets nieuws dus. Ik plan voldoende tijd tussen de behandelingen, zodat u geen andere cliënten tegenkomt. Hierdoor wordt er maximaal aandacht geschonken om het contact moment in de wachtkamer tot het minimum te beperken [ 1,5 M regel ]. Indien u gebruik wenst te maken van het toilet zal dit dus voor aanvang van de behandeling moeten plaatsvinden.

Zo bepalen we vooraf aan de behandeling of jij, of iemand in je directe omgeving, Corona symptomen heeft. Als dat zo is dan stellen we een behandeling in de praktijk uit en kijken we samen of we op een andere manier een behandeling kunnen geven, bijvoorbeeld via beeldbellen. Bij een behandeling in de praktijk is het belangrijk dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:
• Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet
• We schudden geen handen
• Was je handen voor en na de afspraak
• Hoest en nies in je elleboog
Samen doen we er alles aan om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Ik vertrouw erop dat u begrip heeft voor de maatregelen.

Check vooraf (Triage)

Voor uw eigen en mijn veiligheid zal er voorafgaand aan de behandeling een korte check (triage) plaatsvinden (zie pdf-bestand hieronder). Dit is overheidshalve ingesteld als voorzorgsmaatregel om zo mogelijk de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Indien u één of meerdere griepachtige klachten heeft gehad in de afgelopen 48 uur wordt u geacht niet te verschijnen. Het gaat om klachten als: verkoudheid, keelpijn, (droge) hoest, slijm ophoesten, kortademigheid of moeite met ademen, pijn in de borstkas, koorts of koortsig gevoel, spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn, diarree, misselijkheid of overgeven, buikpijn, smaak- en/of reukverlies. Bij twijfel zo mogelijk uw lichaamstemperatuur controleren, een temperatuur van >38’C = thuisblijven (!) Richtlijnen RIVM, raadpleeg eventueel uw huisarts.


triage-corona