Focussen

Focussen is een methodiek die iedereen leren kan. Focussen leert je luisteren naar de signalen van je lichaam. Het is een respectvolle methode om rechtstreeks contact te maken met je gevoelens. Het is een proces van respect voor de wijsheid binnenin jou, waarbij je jezelf bewust wordt van die dieper liggende laag van weten, die zich via je lichaam kenbaar maakt. Als je naar je lijf luistert, leidt dit tot lichamelijke ontspanning, meer inzicht, en tot positieve veranderingen in je leven.

Focussen kan heel goed gecombineerd worden met de massagetherapie. Daar waar massage ons weer in contact brengt met ons lijf en ons laat ervaren hoe (ont)-spanning in ons lichaam voelt , leert focussen ons om een klacht te beluisteren in ons lijf. Welke rol speelt deze in ons leven? Wat wil de klacht ons laten voelen? Om achter de waarheid van de klacht te komen, zal ieder mens op zelfonderzoek moeten uitgaan. Dat is waar het omgaat, bewustwording van de klacht. In dit proces kan focussen in combinatie met de verschillende massagevormen, een belangrijke rol spelen.
Focussen is dus wel overwogen aan het menu van mijn praktijk toegevoegd. In mijn praktijk zullen er op diverse momenten gelegenheden zijn om een basis-focustraining te volgen in groepsverband. Informatie hierover kunt u aanvragen op info@ybron.nl